måndag, juli 31, 2006

"Kontakta oss, det lönar sig"

Den infekterade striden om souvenirer går vidare. BLOGGS har tidigare skrivit en del om detta ämne, så även andra systersajter i den grönsvarta cyberrymden. Alla är rörande överens om att dagens utbud inte håller måttet. Att det minst sagt behöver komplementeras. Att över 117års historia av stil, finess och tradition håller på, om inte att utraderas, så rejält devalveras, stampas på och solkas ned. Det finns motförslag och idéer för alliansen för frihet och välstånd men inom GAIS vägrar man blankt att ens lyssna,än mindre diskutera. Det är högst mänskligt och att skriva upp tonläget ännu mer är ingen idé. Det blir liksom personligt.

Det är lätt att raljera över fågelholkar, uppblåsbara mål, cykelhjälmar och snusdosor. Det finns säkert en del som verkligen vill köpa detta men det finns en ännu större köpstark grupp som står vid sidan om och ser dagens utveckling med förtvivlan. För visst fan ööpnar vi plånboken för SNYGGA souvenirer. Visst längtar vi efter något bortom den ellossydda skinnvästen. För oss Göteborgare och Stockholmsbor som dagligen möter representanter för dom 3 stockholmslagen, som var du än går i den här staden passerar souvenirbutiker är skillnaden så gargantuansk att det får den socialdemokratiska arbetarpartiets brott mot arbetarklassen att framstå som Sigvard Marjasin på jakt efter Alice i Underlandet.

Ta Hammarby tex. För några år sedan var det mesta av Bajens prylar skräp á la stickade tröjor typ. Idag sammarbetar dom med Kappa och det är som att jämföra Dolce & Gabbana med ellos. Egentligen borde en enda liten titt på Sports & Profiles sida nedan säga allt:

http://www.sportsprofile.se/sites/sports/sports/

Jag orkar inte ens börja kommentera det som står på deras sida. Det känns som personerna bakom den har gått en marknadsföringskurs hos dom Sovjetiska ungpionjärerna på 70-talet i Minsk. Dessutom finns företaget i wäxschööö och båråås. Jordens två absolut tristaste rövhål alla kategorier. Tror ni på fullaste allvar att det kommer något snyggt och revolutionerande därifrån? Jaha, ok då.

Det var tydligen match igår..ehh..ellt nått. GAIS var..inte bra. Å onsdag är det match mot arschlet. Bättre lycka då