torsdag, juli 27, 2006

Vi vill se Lennart dansa


There's a blue light, In my best friend's room
There's a blue light, In his eyes
There's a blue light, yeah,
I want to see it, shine

...sjunger Hope Sandoval, chanteuse i Mazzystar från Albumet "Så Tonight THat I Might See" 1993

alltmedan farbröderna på .nu kastar grönsvart bäverbajs på varandra.

I GS existerar inte sådant. I GS kramar vi varandra, berättar för varandra hur mycket vi betyder och hur mycket vi älskar varandra.

Det var ett blått ljus i tunnelbanan imorse. Tror ingen såg det förutom jag själv.

Jag åker ut till ingentingskogen, stiger av vid det vedervärdigt konstruerade torget med en rymdbult på. "Social ingengjörskonst" tänker jag...och som all social ingengjörskonst funkar det inte. Inga socialdemokratiska betongrövspolitiker har någonsin kunnat- eller kommer att kunna matematiskt och arkitektoniskt BERÄKNA fram människors lycka och trivsel. Där det fanns framtidstro uppstd vanmakt. Positivism blev dystopi och utopi blev misslyckad social ingengjörskonst.

Himmelen är dramatisk, skiftar i grafitgrått, koboltblå, och blåsvart kongomörk. Världen håller andan och solen spricker igenom över hustaken.

Jag såg Lennart Edier Frejd första gången mot Topkapi en regntung östtyskgrå dag ute i Spånga och han blev omgåendeen favorit i min bok . Allting kändes klockrent fram till hans oturliga skada mot slöddret från söder. Såg honom för första gången som anfallare i cupmatchen mot gårdarna och det stod helt klart för mig att han inte håller som anfallare. Lennart är en ståtlig och stilig karl, lika tung (och snabb) som en rysk T-55a, dvs det går för långsamt där framme. Hans lägstanivå är också för låg.

Varför inte Gravem får chansen nu när vi har så extremt mkt farliga och snabba anfallare (not) vet jag inte men i GS bok har Roland Nilsson och Hans Gren nästan trnscendal, omnipotent och gudomlig status. I stort sett inte en enda svensk vill spela i GAIS för att vi är så satans nedelagstippade. Varenda utlänning som kommer hit säger att det är för Roland Nilssons skull. Bara en sån sak.

Minns Gravem och Viljanens succédebut mot kanariefåglarna ett antal år sedan och hans fantastiska karriär hos oss sedan dess. I de grönsvarta annalerna kommer Matthias Gravems namn att leva länge länge och det är gott nog så.

I GS annaler har vi dock rensat ut sentimentalitet och avsugningar av historien. Vi är unga, snygga och dynamiska och Rolle och Hans vet bäst. Matthias är säkert putt för att han inte får spela, särskilt när vi nästan inte har en enda forward. Men då får du ta i hårdare, göra fler mål i B-lagan, springa snabbare o visa att duvill spela allsvenskt.