fredag, augusti 04, 2006

Hising Island

Rambergsvallen är en arena alla gaisare bara måste älska. Vi åker hit ut ofta och resultatet är alltid det samma, tre pinnar. Jag förstår inte varför vi inte vill spela här istället för på Döda Ullevi de åren man bygger om Gamla. Stämningen är alltid grym och trots löparbanor känns det som man är nära matchen.

Tänk tillbaks på nervkittlande Rambergsvalls-besök. Alla har de samma slut nämligen Segrar, segrar och segrar. Kvittar om motståndarna hetat Lundby, Torslanda eller Häcken. Samma visa varje gång, vi vinner. Alldeles underbart ställe helt enkelt.

Nu till BK Röv. Denna kvartersklubb har randiga tröjor, gulsvarta och det är det enda som är bra med dem. De har åkt upp och ned mellan allsvenskan och division ett de senaste 20 åren. Ingen i fotbolls Sverige ser någon mening med att ha dem i allsvenskan, men det skiter de i. Men för två år sedan hände hastigt nåt, Häcken fick hybris och tycks tro att de är ett publiklag och att de är intressanta för allmänheten. De öser ut fribiljetter, satsar miljoner på spelarförvärv och anställer en äckligt solbränd advokat som kanslist. Killen som tidigare skrivit inlägg på diverse blåvitt sidor blir hastigt och mindre lustigt Rövas ansikte. Han bajsar ut allehanda skrönor i gepe. Han känns tydligen fräsch för världens unknaste sportjournalister ger han massvis med utrymme första året.

Rövens solariekille är en pinsam man. Men jag tror han är missförstådd bland oss gaisare. Han gör oss alla en stor tjänst. Han hjälper nämligen till att bränna alla Rövas stålar och det mycket fort. Hasse Berggren, Stig Töfting, Teddy Lucic och Mambo-Dumbo osv osv. Alla dessa herrar kostar miljoner per år. För det får Häcken en spelartrupp som klarar av att hålla dem i och kring kvalstrecket. Högre kostnader, samma intäkter som tidigare är en lysande formel för att bränna stålar snabbt.

Vi gaisare, som blåvittaren Fhager tycker riktigt illa, om skrattar och ser på när Lundin värvar spelare på spelare och laget spelar sämre och sämre. Ge oss tre års satsning till snälla så att vi kan få se samma underbara utveckling för Röva som vi sett för V Frölunda. De är nu ett bottenlag i tvåan, mumma det, och precis där hör Röva hemma.

Vi skrattar ännu mer när vi nu ser att media återigen skiter i Röva och den äckliga blåvittkillen ser man numer aldrig i tidningen. Nu hoppas vi att denna sköna utveckling fortsätter. Röva vet om vad som står på spel och de vet att GAIS i allsvenskan är det värsta som kunde hända Rövas satsning. Och GAIS har hänt, med besked. Häromdagen åkte vi ut till ön och i en sexpoängsmatch piskade vi upp dem på deras hemmaplan. Inga men, inga bortförklaringar och inget gnäll, bara en stenhård 2-0 seger. Satt som ett smäck rakt i nyllet på blåvittfjollan.

Matcherna på Rambergsvallen kallas oftast derby utav dumhuvuden i media. Vi i GS har aldrig träffat på en enda gaisare eller för den delen blåvit som anser att en tripp till Rambergsvallen är ett derby. Sluta kalla matcherna för derby för de är fn inte i närheten av att vara derbyn. Göteborgare skiter i Häcken, Frölunda, Gunnilse och Lundby. De har inga supportrar, de har inget värde i fotbolls Göteborg och matcher emot Skärhamn är lika heta som matcher emot dem. Deras enda roll i fotbolls Göteborg är att producera spelare åt de stora klubbarna och dit räknas GAIS oavsett divisionstillhörighet.

Så nu tar vi och följer upp den senaste segern emot fjollorna med en till. Sedan behöver vi inte bry oss mer om Röva, denna säsongen.

2 Comments:

At 4/8/06 11:41, Anonymous Anonym said...

Om man jämför en match mot skärhamn och en mot röööva så kan man väl säga så här: Borta mot skärhamn åker vi skärgårdsbåt, käkar buffe och laddar upp på någon uteservering vid havet. Mot Arslet BK åker man vagnen över älven och kastar upp någonstans mellan Adas och Ram-bärs-vallen.


http://charley.blogg.se

 
At 15/9/06 18:30, Anonymous Hoochy said...

Bästa jag har läst! Röva är lika spännande som en ljummen och avslagen 3,5a

 

Skicka en kommentar

<< Home