torsdag, juli 27, 2006

Tjugotre

Foto: Bengt Hagman / Gais.se


Han vill inte lånas ut sägs det. Han vill stanna kvar och slåss för en plats i startelvan sägs det. Men GAIS vill inte bära kostnaden för Gravem så då lånas han ut. Till Qviding.


GAIS har gått bra den här säsongen. Styrelsen tycks göra ett förbannat bra jobb med såväl ekonomi som värvningar. Tänkandet är mer långsiktigt än vad vi upplevt som Gaissupportrar. Någonsin. Det är mycket möjligt att det här är rätt beslut. Gravem passar tydligen inte in i planen som Nilsson & Green har för Grönsvart. Om tränarduon (som vi flera gånger påpekat gärna slänger oss ned på marken och ropar ”Ja Massa” inför) bedömer att Gravem är så långt ifrån spel att det inte är rimligt att förvänta sig att han tar plats mer den här säsongen, ja varför då betala lönen? Så fungerar den moderna fotbollen, tyvärr kan man tycka, att spelare oftast skiter i klubben den dag dom skrivit på för några andra. Och på samma sätt skiter klubbarna i spelarna den dag dom inte platsar.


Men vi skiter inte i Gravem.


Vi supportrar är en rest av vad som en gång var i fotbollen. Konservativa jävlar som inte hänger med i de häftiga korporata svängarna som fotbollen numera tar. Vi är omoderna, vi passar inte in. Allra minst vi på ståplats. Vi handlar för lite, skriker för mycket. Vi stör. Dessutom glömmer vi inte. Vilket kan vara jobbigt om man är en pengastinn affärsman som ser en bra affär i att sälja ut en klubbs själ, om man är Wilton ”tjockispotatisen” Figureido som väljer att spotta på sin gamla klubb eller om man bara är en jobbig fjant som Lasse Johansson.


Vi glömmer inte.


Vi glömmer kanske främst inte dom spelare som verkligen frälst oss på läktaren. När vi nöjer oss med att skratta åt en bonde som Johansson kan vi fortfarande fem, tio, tjugo ja till och med femtio år senare på ett närmast religiöst vis tala om Samir, Karl-Alfred, Zamora, Blohm och Köhl.


Kanske har spelarna vi minns inte alltid varit de bästa. Kanske har dom till och med dansat runt i Grönt och Svart en kort tid men dom gav allt. Dom spelade med all önskvärd tydlighet för oss. Vi som alltid är där. Det var för oss dom gjorde målen, tog korten och tjurrusade bort mot östra med ett vrål som sa det är vi. Ni och jag mot dom. Kom igen nu!


Du tillhör dessa spelare Mattias Gravem. Du kom när det såg mörkt ut. Stannade när det var svart och var med oss hela vägen till ljuset i slutet på tunneln. Nu ser det ut som om vår resa tillsammans har nått sitt slut. Detta kan vi bara beklaga. Vi betalade övergången, vi stöttade och sjöng men detta beslut rår vi inte över. Kanske är det bäst så här, kanske inte. Det får tiden utvisa. Men vet detta: Du bar vårt nummer, vårt hopp vilade tungt på dina axlar och många gånger levererade du det vi allra mest vill ha. Mål.


Vi glömmer inte.


Nummer 23. Mattias Gravem.


GS hoppas verkligen att GK och Grönsvart GBG tar sitt förbannade ansvar och snarast styr upp en riktig fet läktarhyllning till en av frontfigurerna i GAIS de senaste åren. En sällsynt art som håller fast vid sin klubb, som finns kvar när det blåser kallt och som alltid, alltid gav sitt yttersta för dom som betyder mest. Vi på ståplats. Välkommen upp till oss när som helst Mattias, du kan få starta sången.


”Finns bara en Gravem …”

6 Comments:

At 27/7/06 22:58, Anonymous Vertigos farsa said...

Ok.
Ger mig.
Din bästa so far.
Instämmer för ovanlighetens skull i allt.

 
At 27/7/06 23:17, Anonymous Anonym said...

Vackert, mycket vackert. Nästan lika vackert som ett Gravemmål.

 
At 28/7/06 00:25, Anonymous Anonym said...

Tack för länken till bloggdravlet. Det tog nån minut att förstå varför jag aldrig läser smörjan som skrivs där. Inbördes beundran i all ära men personliga avsugningar är inget annat än för inbördes trivsel. Låt stockholmarna ha sitt.
Sid - 222.119.76.79

fredag den 28 juli 00:25:08

 
At 28/7/06 08:03, Anonymous Joakim said...

Det är nära till tårar...
Får Gravem inte den upprättelse som han förtjänar, för det gör han ta mig fan i helvete... då klipper jag mitt säsongskort och GAIS är finito, för då finns inget hjärta kvar.

 
At 29/7/06 14:25, Blogger Mr Vertigo said...

anonymous eller om det skall vara Sid>>>

Jag kanske är dum men jag förståt överhuvudtaget ingenting av vad du skriver. Hur blir en hyllning till Gravem en inbördes avsugning? Var du lite full när du skrev? Eller kanske bara så där lite debil i största allmänhet?

 
At 30/7/06 10:06, Anonymous Anonym said...

Kunde inte ha sagt det battre sjalv, blev anna lite rord nar jag laste det. En fet javla hyllning ar ett krav for en sann hjalte!!

 

Skicka en kommentar

<< Home