lördag, augusti 05, 2006

Hur lagar man en trasig klack?

Bubblan sprack ju för ett tag sedan. Det mumlades lite tyst om det till en början, det började skrivas om det på mer dynamiska klotterplank för att sedan bland de fungerande Gaisare som kan gå och prata samtidigt bli ett öppet samtalsämne.

Vi suger ganska mycket på läktaren.

Nu är det inte penisar som sugs, även om det hade varit intressant ur ett sociologiskt perspektiv, banbrytande inom supporterkulturen och gett den där internationella tolkningen av vår klubbs namn rätt till slut. Nä det sugs i bemärkelsen vi är för djävla usla helt enkelt.

Inget nytt under solen. Det har varit pinsamt uppenbart genom hela den här allsvenska sejouren. Vissa gånger mycket mindre uppenbart som mot dif hemma, andra gånger helt sjukt uppenbart som borta mot aik och hammarby samt kanske framförallt i derbyt mot ifk. Pinsamt. Förnedrande. Och så vidare.

Så. Vad är problemet? Många teorier har presenterats. Vissa väldigt bra, andra mer med en sticka huvudet i sanden-attityd.

Jag tänkte att jag skulle presentera mina funderingar kring vad det är som gått snett. Dom är säkert inte helt igenom unika men jag känner ändå att det måste ut. Det blir en jävla lång blogg men det behövs, för nu måste någonting hända. Det här är den i särklass svåraste blogg jag skrivit. Jag började på den som del tre i min gnällodysse, som våra mer uppmärksamma läsare kanske noterade aldrig avslutades. Det blev lite för stort helt enkelt, det blev, löjligt möjligen, lite för känslosamt. Jag har länge hävdat att jag har en sund distans till GAIS men de känslor som dök upp när jag skulle skriva detta var svårhanterliga och skrivkrampen satte stopp gång på gång. Jag tvingades inse att jag identifierat mig mer med klacken än vad jag velat erkänna, att den varit en outplånlig del av min identitet. Tro fan det egentligen efter tretton-fjorton år. Nu haltar klacken, den mår dåligt, den är trasig. Och det har inte varit helt enkelt att ta tag i det. Men här kommer i alla fall mina funderingar. Funderingar i fyra delar. Vissa mer konkreta, andra mer baserade på en känsla. Funderingar kring hur man lagar en trasig klack.