tisdag, augusti 15, 2006

KOKAINATTACK!!


BLOGGS har ju i tidigare inlägg uppmanat alla våra anabolastinna läsare att skicka in sina egna privata Patrik Sjöberg-historier men vi slutar med det ett tag. Samtidigt kan jag själv inte upphöra att förvånas över den moralpanik, den totala blindhet o oresonlighet som visas varenda gång sådant här händer. BLOGGS är emot droger men droger förekommer o finns överallt i samhället. Om man verkligen tar sig tid o titta o inte sitta i Rosenbad eller på High Chaparall hela dagarna ser man spåren överallt. Droger har aldrig varit så billiga som dom är nu, kokainet flödar och en växande skara välanpassade individer helgknarkar av o till på en blandning av allt från barbiturater till colombianska kristaller. Men i det officiella Sverige råder fortfarande en allmän Hem o Skola-stämning av unkna knytblusar o just say no-mentalitet. Drakoniska straff och Europas mest restriktiva narkotikapolitik är uppenbarligen ett gigantiskt misslyckande. Fler o fler knarkar o nåde den som ifrågasätter invanda "sanningar".

Det är en svår fråga men det kommer aldrig finnas en långsktig lösning på problemet som inte tar itu med efterfrågesidan. Västvärldens narkopolitik i allmänhet o Sveriges i synnerhet går ensidigt ut på att begränsa utbudet..samtidigt som vi är med i EU, schengen, bengen o tullen får inga pengar. Efterfrågan handlar om attityder och vi som är uppvuxna i Goebells propagandaminesterium vet att ändra attityder tar tid. Ofta generationer av tid. Men det är enda vägen...samt ett erkännande hur det egentligen ser ut i samhället. Att sluta ge snubbar med några gubbar kola samma straff som dråpare, hustrumördare o nekrofilkyrkvaktmästare.

Sjöberg har rakryggat "erkänt" i Tribunalis Publicus ivrigt påhejad av hycklerikvällspressen vars reportrar snortar ladd lika ofta som Drottning Silvia gör ansiktlytningar i Brasilien. Om Sjöberg inte var bränd i sitt gamla hemland förr så är han det nu. Ingen vill ta i honom med tång en lång tid framöver och det är straff nog. Men vad detta har att göra med friidrottsEM är en gåta.

Sven Nylander är dock av en annan kaliber. Sven Nylander är en ljugande liten cunt som givetvis inte har gjort något fel. Någon har givetvis lagt knarket i hans glas och det amsterdamska kuvertet i hans ficka utan hans vetskap. Nylander representerar en organisation som riktar sig till framför allt unga för att motverka droganvänding och doping. Det är som att sätta Hagamannen som flickskolelärare i försolan Pysslingen.

Att se problemen för vad dom verkligen är kräver insikt, tid och framförallt mod. Att vända all den utåtriktade kraften vi har inom oss, inåt istället och skärskåda vad som finns där är jävligt läskigt men icke desto mindre nödvändigt både på en personlig- likväl som en offentlig och politisk nivå.

Kommer detta att hända soon? Not a fucking chans överhuvudtaget.